Kom ons braai
Stefan en Charlene se Saldanhabraai
Vir nog
Nuusbrief
Vir stories, resepte en TV-hoogtepunte teken in op die VIA-nuusbrief. Vertel ons wie jy is sodat ons jou op datum kan hou met al VIA se dinge.
Wees op VIA?
Adverteer op VIA
Klik hier om ons kommersiële span te kontak.
Kontak gerus vir Betsie Viljoen by
Betsie.Viljoen@media24.com
+27112173119
Vir vervaardigers
Het jy ’n voorstel vir ’n VIA-program?
As jy ’n programvoorstel het, stuur dit asseblief na voorstelle@viatv.co.za met die programnaam as die onderwerp.
If you would like to propose a show, please send it to voorstelle@viatv.co.za with the programme name in the subject line.
Meer resepte
Von Bach-braaibroodjies
50% Rogbrood
Gesoute botter
Tamatie
Rooi uie
Wit cheddarkaas
Sout en Peper
Knoffel-en-krui-speserye
Sny brood in 1cm-breed snye
Sny uie, tamatie en kaas in skywe
Sit gesoute botter aan die buitekant van die broodjie
Sit uie, tamatie en kaas op brood
Voeg knippe sout, peper en knoffel-en-krui-speserye by na smaak
Etoshapanne-patatkoppies
1kg patat
1 pakkie pekanneute
25g botter
100ml melk of room
150ml bruinsuiker
Fillodeeg
Skil patat en sny in skywe
Sit patat in pan met 25g botter
Strooi 100ml bruinsuiker oor en kook in botter tot sag
Stamp patat fyn en meng room of melk saam (melk is vir die meer gesondheidsbewus)
Sny fillodeeg velle in blokkies van ongeveer 10 x 10 cm
Verf gesmelte botter aan beide kante van die velle
Plaas die velle dan in 'n kolwynpannetjie
Skep fyn patat in pannetjies
Besprinkel met bietjie bruinsuiker bo-oor
Sit so 3-4 pekanneute op elke koppie
Plaas die kolwynpannetjie in die oond op 180 grade vir ongeveer 10 minute - hou hom dop, want die fillodeeg kan vinnig verbrand
*Vir 'n eenvoudiger uitweg kan jy die patat in 'n oondbak sit, bietjie suiker en pekanneute bo-oor besprinkel en plaas dan in die oond op 180 grade vir so 20 minute
Onderstebo-Oranjerivier-slaaistokkies
Blaarslaai
Babatamaties
Knoffel-en-krui-croutons
Deense feta
Bulgariese jogurt
Komkommer
Knippie sout en knoffelsout
Plaas ’n paar blaarslaaiblare oor mekaar en sny dit in vierkante van omtrent 3cm x 3cm
Ryg ’n babatamatie op ‘n klein sosatiestokkie,  ,,,ryg dan die blaarslaai blokkies op gevolg deur twee knoffel-en krui-croutons en sluit dit weer af met ’n babatamatie
As ’n slaaisous gebruik ek ’n tzatzikisous. Sny die komkommer in fyn blokkies, plaas dit op ’n bord met ’n knippie sout en knoffelsout, los dit in die yskas vir ten minte ’n uur
Voeg dan die komkommer mengsel by die Bulgariese jogurt. Gooi van die tzatziki oor die slaaistokkie en besprinkel Deense feta bo-oor
Kora-Orab-biefstuk met sampioensous
Kora-Orab-biefstuk
Enige snit sal werk. Voeg net knoffelvlokkies en peper by vir smaak. Vir medium-raar, braai op warm kole vir 10 minute, roteer elke 90 sekondes per kant
Sampioensous
250g Portobellini-sampioene
2 gehoopte teelepels Mazina
250ml room
1 koppie cheddarkaas
100ml melk
Sout en peper na smaak
2 eetlepels botter
Smelt botter in pan met gesnyde sampioene, tot gaar. ,,,
Meng Mazina en 100ml koue melk in ’n koppie en sit in die mikrogolf vir 30 sekondes op ’n slag tot die mengsel dik word
Voeg die mengsel by die sampioene, voeg dan ook die room en kaas by en roer op lae hitte tot dit dikker raak.
Kgalagadi-kaneel-rolpoeding
1kg brood deeg
250ml suiker
15ml kaneel
100g botter
250g roomkaas
2 eetlepels suurlemoen sap
250ml versiersuiker
Rol die brooddeeg reghoekvormig uit – ongeveer 1cm dik. ,,, Meng die suiker en kaneel bymekaar en strooi dit oor die uitgerolde deeg
Sny die botter in fyn repies en plaas oral op die uitgerolde deeg neer
Rol dan die deeg op, met kaneel en botter in die deeg. Sny die deeg in repies van ongeveer 1.5 tot 2cm en plaas dit in ’n swart pot (op sy, sodat die wiele na bo wys). Los dit so in die pot vir ongeveer 20 min
Vir die versiermengsel meng jy die 250ml versiersuiker met 250g roomkaas en 2 eetlepels suurlemoen sap
Sit die swart pot op die kole, baie min kole onder en baie kole op die deksel. Hou dit so vir 30 minute (jy kan loer ná 20min as jy wil)
Wanneer dit afkom, sit dadelik die versiermengel oor sodat dit in smelt
Bedien warm
Nuwe episodes van Kom ons braai wys elke Vrydag om 18:00.
Stefan en Charlene se Saldanhabraai
Vir nog
Vasti en Hendrik se Saldanhabraai
Vir nog
Kyle en Mart-Mari se Saldanhabraai
Vir nog
Sean en Anita se Kuilsrivierbraai
Vir nog
Bennie en Ilke se Kuilsrivierbraai
Vir nog
Simone en Azaan se Kuilsrivierbraai
Vir nog
Pieter en Elizma se Moorreesburgbraai
Vir nog
Dirk en Amanda se Moorreesburgbraai
Vir nog
Jannie en Wilinda se Moorreesburgbraai
Vir nog
Ruan en Luandi se Durbanville-braai
Vir nog
Stephanie en Michael se Durbanville-braai
Vir nog
Elisma en Elbrecht se Durbanville-braai
Vir nog
Liza en Jaco se braaispyskaart
Vir nog
Joshua en Anthea se braaispyskaart
Vir nog
Elmarie en Louw se braaispyskaart
Vir nog
Gillian en Lentino se plattelandse braai
Vir nog
Esther en Jaco se Weskus-braai
Vir nog
Frits en Hentie se braai-fees
Vir nog
Heinrich en Leoni se toeka-tot-nou-braai
Vir nog
Renier en Tiana se Afri-Italiano-braai
Vir nog
Marize en De Wet se 'club steak' en 'crackling'
Vir nog
Nikki en Marius se wildsvleispotjie!
Vir nog
Anton en Naomi se braaifees
Vir nog
Chris en Mariette se Griekse braai
Vir nog
Rudie en Natashia se oor-die-kole-nagereg
Vir nog
Wessel en Silma se Gordonsbaai-braai
Vir nog
Kom braai soos Sharon en Brian
Vir nog
Mark en Arnelle se braai-feesmaal
Vir nog
Gerda en Philip se braai-feesmaal
Vir nog